Det blåste noe som lignet arktiske vinder søndag ettermiddag over Ørn Arena, og det var lite som minnet om at vi er godt inne i den første vårmåneden. Dette hindret derimot ikke Placebo FC og Petroleum FK fra å levere en spennende fotballkamp.

Kampen åpnet i likhet med været, friskt, og kun en god blokk av Placebo FC hindret Petroleum FK fra å ta ledelsen etter tre minutter. Og herifra og ut handlet også det meste om Petroleum. De fortsatte å kjøre kampen og kun en kvalifisert redning av sisteskansen Geir Steinstad, fra Placebo, hindret Petroleum fra å ta ledelsen etter 16 minutter. Et fattig minutt senere var derimot Steinstad sjanseløs da Thomas Fosen hamret inn et frispark fra 18 meter, og ga Petroleum en fortjent ledelse. Og de neste 25 minuttene handlet omtrent bare om Oljeguttene, hvor bare en god sisteskanse hos Placebo hindret flere scoringer. Placebo kom seg dog til hengslene like før pause, og var ikke langt unna å utligne ved en stupheading fra 8 meter som snek seg utenfor rammeverket. Dermed gikk lagene til pause med resultatet 1-0, i favør Petroleum FK.

Placebo klarte derimot ikke å fortsette den gode trenden der de slapp i første omgang, og dermed handlet de siste 45 minuttene omtrent utelukkende om Petroleum. Etter 58 minutt var Placebos sisteskanse igjen på jobb, og vartet opp med en kjemperedning da en Petroleum-spiller var stukket fri alene på høyrekanten. Og dette var egentlig det andreomgangen handlet om, oljegutter som kom til gode målsjanser, men som alle ble stoppet av Steinstad. Dermed fikk Petroleum aldri drept kampen, og spenningen rundt om Placebo kunne sette inn et utligningsmål var alltid tilstede. Medisinguttene klarte derimot aldri å skape de helt store sjansene. Dette medførte til slutt at kampen endte med en meget fortjent 1-0 seier til Petroleum FK.

Petroleum FK kan si seg meget fornøyde med en solid opptreden. Fortsetter de slik kan det bli mange 3-poengere utover den siste halvdelen av sesongen. Placebo FC må på sin side jobbe enda litt ekstra med det offensive spillet sitt hvis de skal fortsette å hente poeng.

Målscorer for Petroleum FK, Thomas Fosen.

 

Keeper for Placebo FC, Geir Steinstad.