Flomlysene kastet søndag ettermiddag lange, gule lys over Tempe hovedbane, vinden trakk som vanlig inn fra sørvest og alt lå til rette for en herlig kveldskamp på sørsiden av Trondheim. På hver sin banehalvdel sto byggstudentene fra Tim&Shænko ikledd sine sedvanlige sorte drakter og maskingutta fra Smøreguttene FK i sine hvit og rød stripete drakter.
Og det tok ikke lange tiden før de sortkledde fra Tim&Shænko åpnet scoringsballet. Allerede etter 7 minutter måtte Smøreguttenes keeper se seg nødt til å gi retur på et tungt skudd fra en byggstudent, en retur Rune Evjen mesterlig plukket opp og satte i garnet. Hendelsen så ut til å vekke liv i maskingutta, for etter 12 minutter sendte de et prosjektil i tverrligger hvor ballen til slutt spratt ned på streken og ut. De påfølgende minuttene var de flere ganger farlig frempå, men fellesnevner for alle forsøkene var slurv i avsluttningsøyeblikkene og en solid sisteskanse hos Tim&Shænko. Men i det Smøreguttene så ut til å feste et lite grep om kampen dukket Tim&Shænkos Håvard Larsen opp og satte inn 2-0 til de sortkledde etter 17 spilte minutter. Målet kom etter fine kombinasjoner inne i Smøreguttenes 16-meter hvor ballen til slutt endte hos Larsen som iskaldt satte inn Tim&Shænkos andre mål for kvelden. Likevel gikk ikke luften ut av de stripete gutta fra maskin, for etter 23 minutter svarte Robin Dammen med å sette inn en retur fra kloss hold, reduseringen var et faktum, og det var nytt liv i kampen. Smøreguttene fortsatte å styre kampen, uten å produsere de helt store mulighetene. Før pause kom imidlertid Tim&Shænko mer med i kampen, og begynte å ta mer grep om kampen igjen. Man kan derfor ikke si at det var helt ufortjent at lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til byggstudentene. En omgang som var litt preget av en del slurv og mange dueller.

Den andre omgangen fortsatte der den første omgangen avsluttet, med Tim&Shænko som det førende laget. Allerede fem minutter ut i omgangen fikk de også lønn for strevet sitt. Etter et nydelig angrep, med kombinasjoner hentet fra læreboka til Pep Guardiola, sendte til slutt Benjamin Langebeck ballen hardt nede i hjørnet bak en sjanseløs maskinkeeper. Etter dette fortsatte byggstudentene å kjøre kampen, og det var bare metallet som hindret scoring etter 62 minutter da et frispark smalt i tverrliggeren. Men etter dette var det ikke stort som skjedde utpå kunstgressmatta. Det var nok et kampbilde som kunne varmet hjertene hos Egil Drillo Olsen, Lars Lagerbäck og Tony Pulis, men for den nøytrale tilskuer var det lite å strekke henda i været for. Da var det kanskje heller ikke så overraskende at den første farligheten kom på dødball etter 76 minutter. Et innlegg ble pisket inn i feltet, hvor en smøregutt fikk headet like utenfor mål. Men et mål til skulle Smøreguttene likevel få. For etter 80 minutter dukket Martin Frisinger opp på 15 meter og hamret ballen i nota. En scoring som også tente et nytt liv i matchen og et håp om poeng for Smøregutta. Gutta fra maskin presset på for å få en utligning, noe som også førte til at Tim&Shænko kom på noen farlige kontringer, men felles for begge lagene var at det stoppet opp på den siste tredjedelen. 3-2 resultatet skulle derfor vise seg å stå kampen ut i favør Tim&Shænko. Et resultat som verken var kjempe fortjent eller ufortjent for byggstudentene.
Med sin andre trepoenger for sesongen klatrer gutta fra Tim&Shænko opp på en 18. plass, dog med en kamp mindre spilt enn de lagene over dem på tabellen, mens smøreguttene forblir på 16. plass.

Målscorere Tim&Shænko:
Rune Evjen
Benjamin Langebeck
Håvard Larsen

Målscorere Smøreguttene FK:
Robin Dammen
Martin Frisinger


Tim&Shænko sine målscorere for kvelden


Smøreguttenes målscorere for kvelden


Fantastiske forhold som alltid under flomlysene på Tempe Hovedbane