Vinden pustet friskt søndag formiddag, gradestokken hadde så vidt krøpet seg ned til de singulære siffer og man kunne trygt si at høsten for alvor hadde meldt sitt innpass i Trondheim. Kampen mellom NTNUI Samba og Fornybar Stallions på Tempe hovedbane skulle likevel vise seg å være alt annet enn grå.

Kampen åpnet i et forrykende tempo, hvor Samba kom kjappest ut av startblokkene. Allerede etter 5 minutter stanget de inn en corner fra kloss hold. Et par minutter senere økte Samba ledelsen etter et glimrende skudd – rett i nærmeste kryss – fra 17 meter. Scoringen var signert av han som må være lov å kalle kampens store profil, Henrik Fredriksen. I forkant av målet hadde Samba kombinert fint ute på venstrekanten før unge Fredriksen hadde dratt seg inn Robben style og plassert ballen i vinkelen. Veien fram til Samba sitt mål så fryktelig lang ut for Fornybar Stallions, og det var bare en feberredning fra Fornybar Stallions sin keeper som fra en heading hindret 3-0 etter bare 10 minutter. Fornybar Stallions fikk likevel tent et håp da de etter 15 minutter reduserte på corner, noe mot spillets gang. For Samba fortsatte å dominere banespillet, og kun en god keeper hindret flere scoringer for Samba i første omgang. Etter en drøy halvtime med bare Samba, kom til slutt Fornybar Stallions mer med i kampen. Etter en godt slått dødball fikk Fornybar Stallions betalt for strevet, der fikk de pirket inn en utligning etter litt klabb og babb i feltet. Og nå hadde Fornybar Stallions virkelig fått blod på tann for bare fem minutter senere snappet de opp en løs tilbakepasning fra Samba og satte inn 3-2. To minutter senere økte de like så godt ledelsen til 4-2 etter at angriperen ble tredd alene gjennom mot keeper. Et resultat som sto seg inn de siste fattige minuttene til pause.

Resultatet gjenspeilet kanskje ikke akkurat banespillet, men Fornybar Stallions hadde vært effektive foran mål, hvorav Samba hadde sviktet i de avgjørende øyeblikkene. Et tema de åpenbart tok opp i pausen, for bare 3 minutter ut i andre omgang kom reduseringen for Samba. Henrik Fredriksen tok ned ballen på elegant vis før han sendte skuddet i det lengste hjørnet – utagbart for Fornybar Stallions sin sisteskanse. Samba hadde virkelig tatt tilbake initiativ i kampen, og styrte mye av spillet på midtbanen, og vant flere dueller høyt i banen, noe som førte til at de etter 70 spilte minutter fikk et frispark på hjørnet av Fornybar Stallions sin 16-meter. Frisparket snek seg inn i keeperhjørnet, bak en litt uheldig Fornybar Stallions keeper, og lagene var igjen like langt. Fornybar Stallions gjorde likevel opp for seg med en ny feberredning i det 75 min etter et godt skudd fra 15 meter. Men bare minuttet senere måtte han se seg slått da Samba igjen stanget inn en corner og gikk opp i ledelsen 5-4, et resultat som skulle vise seg å stå ut kampen. Fornybar Stallions kjempet iherdig for å få inn en utligning på tampen av kampen, men en kombinasjon av et par svake avslutninger og en god sisteskanse i buret til Samba ble det ingen flere scoringer.

Fjorårets seriemester NTNUI Samba kan igjen se oppover på tabellen etter en turbulent start på sesongen, mens Fornybar Stallions må bygge på de gode prestasjonene fra denne kampen og ta med seg de til neste kamp som er mot NTNUI HISSI.

 

Fine forhold under dagens kamp!

Fornybar Stallions målscorere

Dagens målscorere for Samba