Det var tirsdag kveld duket for toppkamp mellom Chemie og Samba. Forutsetningene var klare, ved seier ville Samba vinne studentligaen 17/18 på målforskjell foran Steindølene 1. Det var en flott ramme rundt kampen med strålende sol, masse tilskuere, og intervjuer av lagets trenere utført av leder for TSFF, Odd-Einar Cedervall Nervik. Det var også representanter fra Steindølene 1 til stede, skulle Chemie klare å hjelpe dem til seriemesterskapet?

 

Det startet på verst tenkelig måte for guttene i gult og grønt da Chemie gikk opp til en 1-0 ledelse allerede etter 5 minutter. En herlig skuddfinte sendte midtstopperen til Samba i pølsebua før Chemie spilleren rolig satte inn ballen bak Samba-keeperen. Samba lot seg ikke stresse av det tidlige baklengsmålet og fortsatte med det store presset de hadde innledningsvis. Dette ga uttelling etter 30 minutter da Samba kontret på Chemie og satte inn 1-1. En scoring som virkelig viste hvor mye Samba ville vinne denne kampen da det var midtstopper Jonas Lindgård som var sist på ballen. Samba ga seg ikke med det, for de måtte ha et mål til for å bli mestere, og etter 35 minutter fikk de straffespark. Straffesparket ble satt bak en sjanseløs Andreas Johannesen i Chemie målet, og plutselig ledet Samba 1-2! Selvom Samba hadde flere 100 % sjanser etter dette, så stod stillingen seg til pause.

 

Etter pause kom virkelig klasseforskjellen frem, og det ble tydelig at det hjalp for Samba å ha full benk sammenlignet med Chemie som kun hadde to tilgjengelige spillere å sette innpå. Det var knyttet spenning til om Chemie kunne starte andre omgangen like bra som de startet første, og en tidlig scoring ville virkelig satt sitt preg på kampen. Dette ble det ikke noe av da det var Samba som gikk opp til 1-3 ved innbytter Emil Røhne som vakkert satte et frispark fra 18 meter over muren og i nettet. Etter dette virket det som at hele Chemie ga opp, mens Samba bare fortsatte å kjøre på. De ga seg ikke før det stod hele 1-8, og dermed var seriemesterskapet på plass!

 

Vi i TSFF-styret gratulerer NTNUI SAMBA med førsteplassen i studentligaen 2017/2018, og gleder oss til å se om dere kan følge opp vakker fotball også kommende sesong.

 

For å se intervjuene som ble sendt før kampen, straffesparket til 1-2 og film av Samba som løfter pokalen, gå inn på: https://www.facebook.com/studentligaen/.